Üzemeltetés


Vállaljuk társasházak, irodaházak és egyéb épületegységeket ellátó kazánházak üzemeltetését időszakos helyszíni felügyelettel vagy távfelügyelettel az igényeknek és a berendezések biztonsági osztályba sorolásának megfelelően.

Kazánok, szabályzók, szivattyúk és egyéb kazánházi berendezések komplex üzemeltetése.

Kollégáink az üzemeltetéshez szükséges bizonyítványokon felül további képesítésekkel is rendelkeznek (pl. gázkészülék- és villanyszerelői, épületgépésztechnikusi, gáz és olajtüzelő berendezés szerelő, beüzemelő, felülvizsgáló, mestervizsga stb.), ilymód karbantartási szerződéssel rendelkező ügyfeleink számára azonnali és szakszerű hibaelhárítást tudunk nyújtani, ezáltal lerövidül az üzemzavar miatti állásidő.

Kazánnapló vezetésével és az adatok folyamatos számítógépes kiértékelésével - összevetve azokat az adatbázisunkban található más épületek adataival - kiszűrjük a hibás beállításokból adódó túlfogyasztásokat, a komfortos fűtés megvalósítására törekedve a lehető legkisebb energiaráfordítással. Megfigyeléseink és komplex üzemeltetési tapasztalataink alapján felhívjuk a közös képviselet figyelmét azokra a pontokra, ahol a ház gáz- vagy villamos energiát takaríthatna meg a gazdaságosabb üzem érdekében.

Különösen nagy figyelmet fordítunk a megfelelő vízkezelésre, a berendezések élettartamának védelme érdekében.

Távfelügyelettel való üzemeltetés

Távfelügyeleti eszközeink már számos kazánházban megbízhatóan üzemelnek, nagy pontosságú, hasznos készülékek, melyek segítségével valós 24 órás felügyeletet, gyorsabb reagálási időt tudunk biztosítani, ezáltal teljesebbé tudjuk tenni szolgáltatásunkat és komfortosabbá az Önök fűtését.

A készülék rövid leírása: SmartGSM S vagy M szett

Beépített GSM kommunikátorral rendelkező,  22-féle esemény megkülönböztetésére képes multifunkciós központ (nincs szükség vezetékes telefonvonal kiépítésére), valós idejű 24 órás megfigyelés4 telefonszám a riasztási híváshoz, beszédhívás rögzíthető hangüzenetekkel és SMS-üzenetek az adott hibának megfelelően (kazánhiba, HMV-kör kihűlt, stb.)Eseménymemória 2000 esemény tárolása dátummal, időponttal ellátva.Telefonos ki- / bekapcsolás, állapot lekérdezés, relé vezérlés, hangrögzítés

Program PC-hez a modul programozása USB porton vagy távletöltéssel, teljes távoli diagnosztika, tápfeszültség, akkufeszültség, túláram figyelése, érzékelők és kimenet ellenőrzés, eseménymemória megtekintése                                     Telefonos relé vezérlés, 1  vagy 4 db kimeneti relé programozható (benntartási időtartam beállítható)

Bejövő SMS-ek továbbítása (feltöltőkártya egyenleg információ, stb.)

 • Beépített ipari GSM modul 900/1800 MHZ
 • Hívószám azonosítás
 • Tesztjelentés küldése
 • Mini központ funkciók
 • Számítógéppel és távletöltéssel is programozható
 • Az érzékelők reagálási ideje állítható.
A távfelügyeleti rendszer előnyei:

Amennyiben a kazánházban meghibásodás vagy üzemzavar esetén valamelyik fontos paraméter megváltozik SMS-t küld a rendszer:

 • A fűtési hálózatban a víz elhűl, vagy túlmelegszik
 • A fűtési hálózatban megszűnik a cirkuláció (leáll a szivattyú)
 • A fűtési hálózatban a víz nyomása lecsökken
 • Áramszünet
 • Gázszivárgás
 • Használati melegvíz normális érték alá hűlése
 • Kazánhiba
 • Stb.. a rendszer szabadon bővíthető)  

Ha az értékek visszaállnak normális üzemszerű paraméterekre erről külön SMS értesít.

A rendszer azonnal SMS üzenet küld a hiba leírásával, majd felhívja az 1. számú karbantartótÉs amennyiben ő nem nyugtázza jelszóval a vészhívást, máris küldi az SMS-t a 2. számú karbantartónak, majd fel is hívja és ha ő sem nyugtáz, hívja a 3. számú karbantartót majd újra kezdi, amíg valaki nem nyugtázza a vészhívást, ezáltal valamelyikünk biztosan értesül a riasztásról.

Így jelentősen lecsökkenthető a hiba felmerülése és elhárításának megkezdése között eltelt idő. (pl. nem hűl ki az egész hálózat)

Mi is volt az eddigi gyakorlat?                                                                                                                                        Az üzemeltető reggel meglátogatta a kazánházat, általában mindent rendben talált, ha ezután következett be az üzemzavar csak órákkal később értesült a problémáról miután valamelyik lakó a saját költségén felhívta, hogy fázik vagy nincs melegvíz, az egész rendszer kihűlt. Ezután megint időre volt szükség, míg a karbantartó odaér és a hiba elhárítása után újra felfűti a hálózatot és a lakásokban ismét meleg lesz.

Mi várható ezután?                                                                                                                                                        Az érzékelők az üzemszerű értékek alsó határára vannak beállítva és a kazán hibajelzéseit is figyeljük, így a fűtési hálózat kihűlése előtt már riasztást kapunk, ezáltal a lakók komfortérzetének csökkenése előtt el tudjuk hárítani a hibát.

A berendezés szünetmentes tápegységgel rendelkezik, így áramszünet esetén is működik, sőt azonnal üzenetet küld, mivel ebben az esetben egyes kazánházakban leáll az üzem.
A hálózati nyomás figyelésével megelőzhetjük a kazánházi szivattyúk és berendezések sérüléseit, továbbá a felső szinti lakásokban a nyomásesés által létrejövő fűtési elégtelenséget.
A rendszer telefonról vezérelhető kimenetekkel rendelkezik, így azonnal, távolról is be tudunk avatkozni a kazánház üzemébe:
 • A motoros szelepek távolról vezérelhetők
 • A fűtésszabályzó beállítása távolról korrigálható,
 • A fűtési hálózat kontrollált utántöltése megoldható, stb

A távfelügyeleti rendszer igény szerint modulokkal bővíthető:

 • Fűtéskorrekciós modul
 • Fűtési rendszertöltő modul
 • Referencia helység hőmérsékletfigyelő
 • Vezeték nélküli összeköttetés távolabbi hőközponttal stb.                   

 

Átalánydíjas karbantartási és fűtési szerződéssel rendelkező ügyfeleinknek csak a készülék és a szerelvények árát kell megtérítenie, a szerelési és a beüzemelési költségek benne foglaltatnak a karbantartási átalánydíjban, valamint a működtetési költségek a fűtési díjban.

Viessman, Danfoss távfelügyeleti rendszerektelepítése, installálása, üzemeltetése, karbantartása

Az interneten keresztül minden adat, beállítás távolról lekérdezhető és beállítható.                                                            Hibaüzenetek küldése SMS-ben, e-mailben.

Teljes kép bármikor a rendszer pillanatnyi állapotáról.

Trendadatok gyűjtése és kiértékelési lehetősége (grafikonos ábrázolás)

 

Danfoss szabályzó és internetes távfelügyelet rendszerek © Uri-Zanyi Kft. | Budapest, 1038 Puszta köz 4. 5.a. | Tel/Fax: +36 1 3206 350 | E-mail: info@urizanyi.hu | Jogi nyilatkozat | WEBműHELY